Waarom een Mannendag? 2017-07-11T15:11:52+00:00

mannendag-zutphen-images

WAAROM een MANNENdag?

We organiseren een mannendag in Zutphen om christelijke mannen elkaar te laten ontmoeten.  We hebben gezien en gemerkt dat mannen dat niet zo snel uit zichzelf gaan doen. Er is veel te doen wat betreft werk, gezin en kerk/gemeenschap. Allemaal taken en verantwoordelijkheden die ingevuld moeten worden. Dat doen we graag en vaak en veel.

Maar gewoon elkaar ontmoeten? Elkaar leren kennen?  Wat zou het mooi zijn wanneer je elkaar vaker tegenkomt en elkaar groet en een praatje kunt maken omdat je elkaar kent en herkent als christen?  Broeders in de Heer die elkaar kennen en ontmoeten. We denken dat wanneer je uitwisselt wat in je hart en leven speelt dat je er dan achter komt dat de ander ook naar die dingen zoekt.

We denken dat het belangrijk is om met elkaar te praten over ons eigen geloof. Wat gebeurd er in jou en mijn leven en welke plaats heeft Jezus daarin? We hopen dat geloofsgesprekken helpen om elkaar te herkennen als één in christus. Dat je ervaart dat er een brede gemeenschap is van gelovigen die elkaar nodig mogen hebben. Niet om de verschillen die er zijn op te lossen maar om onder indruk te zijn van God en wat hij allemaal doet.

Het thema van de  Zutphense Mannendag is overkoepelend: Contact maken: christelijke mannen onder elkaar. Zoals God met ons contact maakt, en wij met God, zo kunnen ook wij met elkaar contact maken. Het is de liefde van God die ons verbindt door Jezus.  Een broer waar je bij wilt horen en die je wilt ontmoeten in het dagelijkse leven.

 

Ja, ik meld me aan!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren